WWW.KHALIDAD.SE

 

OM OSS

OM KHALID EL KHOUNGUI – GRUNDAREN TILL KHALIDAD

Mitt namn är Khalid El Khoungui, född 1984 och uppväxt i Almeria (Spanien), föräldrar från Marrocko och boende i Sverige sedan 2011.

 

Min bakgrund är att jag började år 2000 som lärling i ett företag som Franysan 97, där blev jag kvar i 8 år. Min mästare hette Francisco Reyes, en mästare från den anrika skolan Motril (Granada). Han var projektledare för renoveringen av La Alhambra där många av landets bästa stuckatörer jobbade i flera år, se http://www.alhambraegranada.org/en/.

 

Av Reyes lärde jag mig grunderna i spansk och Marrockansk stil gällande stuckaturhantverket. Hans filosofi var att ingen kunde kalla sig en riktig stuckatör förrän man varit med och restaurerat minst en kyrka, en teater och ett slott. Efter dessa 8 lärorika år tillsammans med Reyes startade jag en egen firma och jobbade med bland de bästa arkitekterna och byggarna över hela Spanien, Saudiarabien och Marocko för att komplettera min kompetens med arabisk stil. Sedan kom krisen till Spanien, det blev ont om jobb och jag flyttade till Sverige - ett land som jag hört mycket om - vänliga människor, modern kultur, mycket gamla byggnader och gammal stil. Min plan var att så fort jag lärt mig svenska starta egen firma för att fortsätta med mitt yrke som jag älskar - restaurera, bygga nya stuckaturer och vara med och skapa vackra rum, vackra byggnader.

 

Namnet Khalidad valde jag för att det är en kombination av mitt namn och det spanska ordet Calidad – kvalitet, något som är ett viktigt värdeord i allt jag gör.

 

 

Taklist | Lister och Taklister i Sverige gipsstuckaturer.se

 

SOCIAL MEDIA

Facebook

 Instagram

Youtube

www.khalidad.se - Copyright © 2016 in Stockholm - Sweden

KONTAKT

073 8970 021

khalidadelkhoungui@gmail.com

www.khalidad.se